lauantai 21. tammikuuta 2017

Ihana ruoka

Viime postauksessani kerroin kuinka treenaan, nyt avaan siis ruokapuolen.

Ravinto


Mä rakastan ruokaa! 💖 Tykkään valmistaa itse ruuat. Pyrin valitsemaan aina hyvät raaka-aineet. Yleensä teen isommat satsit kerralla, koen että helpottaa touhuja kun kerralla tekee enempi vaikkakin kokkauksesta pidänkin paljon. Jää aikaa paljon muuhun, kivempaan!

 Meillä herkutellaan kyllä, kuten ihan jokaikisen ihmisen kuuluukin. Mikä se aikaväli on ja millä tavalla herkuttelee, vaihtelee.
Pidän itse mielessäni aina sen että viikon jokainen päivä EI oo juhlaa (siis herkuttelua) vaan pyrin pitämään siistinä 6 päivänä viikossa ja 1 päivä menee juhlan puolella.
Pyrin herkku/tankkaus päivänä syömään mitä mieleni tekee, rajoituksetta. 
Mä suosin löytämään itselleen hyvän tasapainon eli systeemin, silloin keho ja mieli toimii!
Eikä tää mitää tähtitiedettä oikeesti ole!



Tällä hetkellähän mulla on menossa herkuton (facen tykkäyksistä 281 päivää). No nyt on menossa 22 päivä ja vielä ei oo ollu mitään mielitekoja tai tuskia. Hyvin kivuttomasti on mennyt!
Oon siis itse määritellyt että oon ilman sokeria mm. leivonnaiset, karkit, jäätelö jne.
Eikä edes sitä herkkupäivää pidetä!

Minkälaista meidän ruoka sitten on...

 Meillä syödään pääsääntöisesti kalaa ja kana, toki noille muille teen punaisesta lihastakin ruokaa. Vaikka mä en sitä syökään, on tärkeää että muu perhe syö!
Itse en oo syönyt tosiaan punaista lihaa n. 17 vuoteen.
Mulla ei oo mitään vakaumusta vaan punainen liha ei vaan sopinut. 

Syödään joka aterialla kasviksia ja vihanneksia monipuolisesti. Suosin eri värejä aina lautasella.
Teen päivittäin itse kerätyistä marjoista tai tuoreista vihanneksista / hedelmistä smoothien.
Myös pienelle mimmille teen omaa, koska en tahdo tarjota kaupan soseita. Ja ostin kätevät pussit sitä varten. Kulkee kivasti mukana paikkaan kuin paikkaan!
Käytetään myös aterioilla riisiä, tummaa pastaa ja myös perunaa. Kaurapuuroa syödään joka aamu. Muita viljatuotteita harvemmin.

Käytän oliiviöljyä ja kookosöljyä sekä suolatonta voita. Mä en oo koskaan syönyt mitään margariineja. Ja rypsiöljy on polkupyörän ketjujen rasvaukseen.
Kastikkeita käytetään harvoin ruuan kanssa tai nekin teen itse. Turkkilainen jugurtti on hyvää ruuan kastikkeena, Maitotuotteista käytän maitoa kahvissa joskus saatan lasillisen juoda, raejuustoa, turkkilaista jugurttia. Ja itse valmistan probioottisen jugurtin. Jota syö koko perhe!



Juon vettä 4-5litraa päivässä, jääkaapissa on aina maustettuna sitruunalla, limellä, appelsiinilla tms. ja aina on toi juomapullo mukana. Juon kahvia pari kuppia päivässä ja teetä.
Lisäksi käytän Herbaslim yrttiteetä säännöllisesti.

Maustan jälkeenpäin ruuat omalla lautasella tulisemmaksi, tykkään tulisesta ruuasta. Käytän tuoreita yrttejä ja mausteita joissa ei ole lisättyä suolaa ja sokeria. Pyrin valmistamaan ruuan niin ettei tehdä monia ruokia erikseen. Koska tahdon tarjota laadukasta ruokaa muullekin perheelle. Tärkeetä minulle on olla esimerkki omille lapsille ettei eletä eineksillä, tehdään itse ruokaa, syödää säännöllisellä rytmillä ja ei todellakaan jätetä syömättä ruokia.



Kaiken tämän lisäksi mulla on ollut nyt käytössä FitLine tuotteet n. 5vuotta.
 Maku on miellyttävä. Oon itselleni kokenut hyväksi päivittäisessä käytössä. Nukun levollisemmin, palaudun treeneistä ja päivän touhuista paremmin, saan potkua treeneihin ja päivään, vastustuskyky on entistä parempi, vatsa ja nuppi toimii ja olo on muutenkin todella hyvä.
Ja se raha mikä näihin tuotteisiin menee ( 4e/päivä) niin voisi mennä johonkin muuhun, turhaan! Miksi siis en panostaisi itseeni ja perheeseen, rakkaudella 💖

Tuotteet EIVÄT TODELLAKAAN KORVAA RUOKAA,
vaan ovat tukemassa säännöllistä ja terveellistä ruokavaliota.
Tuotteita meillä käyttää koko perhe.

Tuolta sie löydät noista FitLine tuotteista lisää infoa jos kiinnostuit:


www.6177794.well24.com



1 kommentti:

  1. Juuri noin meilläkin suurinpiirtein syödään. Herkut yhtenä päivänä ja muuten säännöllisesti ja monipuolisesti. Samat tukituotteet takaa joka päivä hyvän ravitsemustilanteen koko perheelle. Hieno ja tärkeä kirjoitus <3

    VastaaPoista