perjantai 5. toukokuuta 2017

Starttaa nyt liikkumaan vol1

Aikaa vielä on oikeinkin hyvin..

Kesä kesä kesä kesääääää tulee 





Aina näin kevään aikana alkaa ihmisillä kirkastumaan mieli ja olemaan jo pikkuhiljaa kesä mielessä. Monelle iskee nyt "tartteis tehdä jotain ennen kesää". "Aivan pakko päästä bikini kuntoon".

Viimeistään tässä vaiheessa alkaa kiinnostaa myös enemmän oma syöminen, liikkuminen ja kokeillaan niitä biksuja tai kesävaatteita ylle yms.
Puristaa, kiristää, ahdistaa ja vähän ehkä ärsyttääkin olo, iskee peilin edessä!

Miksi joka vuosi ennen kesää, kesän jälkeen ja myös tammikuussa alkaa tää sama rumba? Uudelleen ja uudelleen, hyvinkin monelle. Aina pitää olla missäkin kunnossa.
Eikö olisi vaan helpointa olla aina kunnossa, eikä jojoilla kerta toisensa jälkeen. Eikö olis syytä alkaa pikkuhiljaa opettelemaan oikeanlainen tasapaino kaikkeen, muistaa ettei se elämä oo aina yhtä juhlaa, tehdään fiksuja valintoja lautaselle, liikutaan sopivasti, huolletaan muutenkin kroppaa ja muistaa että elämästä saa ja pitääkin nauttia, järkevästi ja fiksusti. Ei elämän tartte totisestikaan olla punnitsemista ja hampaiden kiristelyä tai ainaista syynäämistä puntariin.
Kerran kun opettelee kunnollisen tasapainon kaiken suhteen, ei tartte jatkuvasti jojoilla ja pohtia kesä taikka sitä pikkujoulu kuntoa :)  Kun perus palikat on hyvin hanskassa ei ne hanskat oo hukassa.




Vinkkejä:

Nyt siis ryhdytään töihin! 

Voit tehdä treenin kotona, ulkona, salilla taikka käydä jumpalla. Tunti piisaa. Älä suotta kuluta tuntitolkulla aikaa, juosten siellä, täällä ja tuolla.. jumppa jumppa jumppaa. Ei sen elämän tartte olla pelkkää jumppaamista.
Muista hyötyliikunnan tärkeys! Näin kesän tullessa liiku pyörällä, rullaluistimilla taikka kävellen. Tee pihatöitä ja keksi pikku puuhastelua missä tulee vähän hiki.





 

Tee tehokas treeni, älä pelkää painoja, muista AINA hyvä tekniikka. Tekniikka ennen painoja. Salilla näkee hurjan paljon mimmejä ja poikiakin, tekniikka on aivan päin honkia ja painoa julmetusti tangossa/laitteessa. Rikkoako jengi meinaa itsensä?! Aika hurjaa. Oo siis kärsivällinen, painot sieltä alkaa liikkumaan kyllä, ne isommatkin. Opettele ensin tekniikka tekemään oikein! Siitä lähdetään liikkeelle aina. Kysy neuvoa ammattilaisilta, niitä on pilvin pimein nykyään tarjolla.
Et sä jää koskaan yksin se on varma. Ja muista tyhmiä kysymyksiä ei oo. Hyvä valmentaja löytyy kyllä taatusti joka korjaa kaiken tarvittavan eikä vain lyö nenäsi eteen ohjelmaa ja sano pärjäile!
Mutta muista vaikka sinulla on se valmentaja, ei hän sinun puolesta töitä tee!



Muista ei tekosyitä! Jokainen irrottaa päivästään taatusti tunnin tai hiukan reilun tunnin. Koska vaikka käyt töissä 8h ja nukkua kuuluu 7-8tuntia/ yössä, sinulle minun laskujen mukaan jää aikaa perheelle ja muuhunkin touhuiluun 9h. Jätä se sohva tai makaa siinä vasta kun oot käynyt liikkumassa, ota siis treenikamat mukaan töihin, mene suoraan töistä tai ennen töitä, tee treenisi ja nauti elämästä, hyvästä olosta ja ennenkaikkiaan ole terve ja pysy terveenä!



Miten lähteä liikkeelle...
Rakenna itsellesi sopiva rytmi, kalenteriin suoraan. Se jo auttaa sinua suunnittelemaan liikuntalukkarin.
Lenkki (aamusta ennen aamupalaa) tms. aerobinen 1-2 x viikossa. Lihaskunto treeni 3-4 x viikossa.
Lihashuoltoa en suosittele skippaamaan koskaan. Venyttele treenin jälkeen kevyesti, pidä myös erillinen lihashuolto "treeni" tai kaksikin viikossa, jolloin venyttelet huolellisesti, käytä rullaa taikka pilatespalloa apuna. Hierojalla on myös syytä käydä aika ajoin availemassa paikkoja. Elä koskaan myöskään skippaa lepo päiviä, ne on syystäkin kalenterissasi, eli 2-3 lepo päivää viikossa on hyvä.
Muista kuitenkin oma kuntotasosi huomioida kun rakennat liikuntalukkarin itsellesi. Ei jatkuvasti pidä sännätä ja liikkua.

Rytmi ja liikuntakalenteri tulee olla sellainen jonka pystyt itse toteuttamaan, ilman minkäänlaista stressiä. Koskaan ei saa stressata liikunnasta vaan nauti ja tee liikkumisesta elämäntapa! Kokeile eri lajeja, mikä on mieleinen laji juuri sinulle. Joku tykkää jumpista esim. pumppitunnista, joogasta, tai toiminnallisesta harjoittelusta näin esimerkkinä, joku käy mielellään vain salilla. Minusta ei oo yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa liikkua. Pääasia on että liikkuu ja pitää itsestään huolta.




Nauti liikkumisesta ja tee aina 110 lasissa. Muista lenkillä ei sinun tarvitse todellakaan juosta heti, hiki kuitenkin täytyy tulla! Reipasta menoa siis. Älä koskaan, ikinä milloinkaan vertaa itseäsi muihin! Äläkä koskaan pelkää ottaa askelta ja lähteä liikkeelle, oli kuntotasosi mikä tahansa. Koskaan ei ole myöhäistä aloittaa. Apua saat jos vain tarvitset!




Nyt tuumasta toimeen, treenikamat niskaan ja liikkumaan! Tsemppiä 👍💖

                                                                                             XoXo 👄

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti